When I think something is wrong, you don´t want to be near

Blir lite smått, väldigt irriterad när jag ska ladda upp bilder här och det inte funkar!

I longing for something that seems beyond reach


Bildbevis


Vill passa på att säga att min farfar tar bort sin hand sen :)


Vår

Några bilder som togs under gårdagen, sprang runt med kameran i högsta hugg nästan hela dagen :)

30 days - day Thirteen


Förra året var det snoken som fick bockas av på min lista av saker jag måste göra innan jag dör, idag var det huggisens tur! Ja helt otroligt men jag har faktiskt rört den där på bilden eller det kanske var den andra huggisen. Om du inte tror mig så finns det faktiskt bildbevis! Kan slänga upp det i morgon..


30 days - day Twelve


Blev en sväng till hamnen för att äta årets första mjukglass, ja en sådan på bilden. Riktigt gott sen är det riktigt mysigt att äta den i hamnen :) Just nu försöker jag bara njuta av livet och sista delen av lovet!


Blue dreamer


Don't get lost in the dark, because when you found the light again it might be the last thing you see


30 days - day Eleven


Först idag blev det en tur till nya IKEA, stort var det! Blev två olika tyger som ska användas till fotografering och en typ låda som ska göras/användas som softbox, gillas gillas! Ja så fotografering är något jag sysslat med idag, kommer kanske någon mer bild om ett tag, Peace Out!


30 days - day Ten


Blev en sväng i naturen med mami idag, små djur och solen som värmde underbar vårkänsla!


30 days - day Nine


Mina tankar har inte varit med mig idag, de drog sig tillbaka och fastnade i det förflutna. Drog upp både bra och dåliga minnen. Man säger att man inte ska leva i det förflutna men ibland är det bra att minnas, hur man hade det förut.

Ps. texten låter väldigt deppig vilket inte alls var meningen. Jag blev glad av att tänka tillbaka :)


It's like Music to my ears


I walk a lonely road
The only one that I have ever known
Don't know where it goes
But it's home to me and I walk alone

 


30 days - day Eight


Befann mig på en plats som jag trivs så underbart bra på. Känner mig fri och lycklig där, som att ingenting kan stoppa mig.


When Nature Calls

Kärlek, värme och natur, det är vad jag kommer att få idag när jag åker iväg. Bort från stadslivet och ut mot landet med den underbara naturen. Man blir lugn och njuter av livet, ser nya möjligheter, speciellt nu när våren är här och man kan känna att sommaren är nära!

Kram Emma


30 days - day Seven


Pennan sumboliserar min jobbiga sista dag i skolan innan lov. Har endast jobbat med matte under hela tiden vilket betyder att jag använt penna och papper hela dagen. Vilket inte har hänt sedan jag började på JB! Stort måste jag säga.


30 days - day Six


Glömde bort att ladda upp projektet igår så det gårdagens bild får läggas upp idag. Nya smycken blev det, två nya ringar. Utan att tänka på det hade faktiskt spåkulan på facebook sagt att det var dags att ta fram smycken, möjligen köpa nya och ja så blev det.


30 days - day Five


Tidningen är färdigtryckt och klar, riktigt skönt att äntligen vara färdig med den. Deadlines som flyttas, stora ändringar i layouts som gjorts om i sista sekund och mycket stress och hysteri runt den. Resultatet blev helt okej, allt går ju att göra bättre och det är lätt att komma på det i efterhand men jag är nöjd med den i alla fall! Det finns mycket smått och gott i den.


30 days - day Four


Minipizzor, de är bara ca 5cm i diameter. haha känns lite värdelöst. Jag har inte ätit någon men tyckte det passade eftersom det blev utemat idag till skollunch då det bjuds på äcklig mat ibland.


30 days - day three


Det fick bli en liten paus i projektet eftersom samtidigt som den stormiga vinden kom lättade jag från marken och allt gick i yberfart, allt skulle hända på engång. Men nu har jag landat igen och kan andas, stå still och låta min kropp få återhämta sig.


30 days - day Two


Dag två, hade verkligen verkligen inte tid igår att sätta mig och fixa till ett inlägg. Det händer så sjukt mycket i mitt liv just nu. Jag har mycket i plugget och utanför skolan så när ska jag få tid att hinna med? Bilden representerar all stress som jag har just nu och att dygnets 24 timmar inte räcker till!


30 days - day One


Okej då är det min första dag på mitt månadsprojekt. Alla bilder kommer inte att vara super bra, jag gör det här för att lättare få upp ögonen för vardagliga "föremål" som man inte tänker på men som kan bli super bra på bild. Träna upp mina "fotografiska ögon" helt enkelt. Tänkte det var passande att börja projektet med en bild på skoldatorn. Den används dagligen och speciellt idag när jag settat i InDesign hela dagen i skolan för att fixa till vår skoltidning som snart ska vara klar.


30 days in 30 pictures

Jag har bestämt mig för att testa ett projekt som jag läst om i boken "Konsten att ta vinnande bilder" av Göran Segeholm. Det hela går ut på en regel, du ska spara en bild om dagen i en period och sedan skriva en liten text till. Vad jag förstår ska ingen bild vara den andra lik för han skriver nämligen såhär:

"De första två veckorna brukar vara ganska enkla. Det finns en del motiv att ta itu med, dagisinlämning, goda vänner på besök och bussresan till jobbet. Men sedan märker du att de självklara motiven snabbt börjar ta slut, och det är precis det som är meningen. Nu tvingas du tänka efter vad du kan fotografer mer som beskriver ditt liv just nu."

Det står lite mer men orkar inte skriva det här. I alla fall, jag börjar i morgon och kör på i en månad, det kan bli så att jag laddar upp andra inlägg i mellanåt men då kommer ni märka det. Tror det kan bli kul!

Kram Emma


Underbart

Sitter på golvet och gör absolut ingenting, har inte gjort något på hela dagen heller, det blev en slapp-dag. Väldigt skönt måste jag säga fram tills nu i alla fall.. Kan inte komma på något att göra och egentligen orkar jag inte sitta vid datorn heller men... Aja det här hjälper inte... slänger väl fram yantramattan igen och kollar om det finns något intressant på tv:n, troligtvis inte... Ha en underbar kväll!

Kram Emma


Bilden får stå för det positiva i inlägget, och den blir mer positiv när man vet att det är underbara Therese som tagit bilden :D och sen inser man att livet är underbart när man har underbara vänner och då blir man ju underbart glad :D


The Experiment

Måste bara tipsa om filmen jag såg igår, den var bra, sjuk, skum, typ allt men den var inte överdriven.

Oscar vinnarna Adrien Brody (Pianisten) och Forest Whitaker (The Last King of Scotland) ställs öga mot öga i "The Experiment" - en brutal och skrämmande psykologisk thriller baserad på en hemlig studie som den amerikanska staten utförde på 1970-talet.

26 främlingar får chansen att delta i en välbetald studie i mänskigt beteende, där de under två veckors tid ska vistas som fångar och vakter i en simulerad fängelsemiljö. Männen delas slumpmässsigt in i sina roller och från början tar ingen scenariot på allvar, förutom vakten Barris (Whitaker), som snabbt intar ledarpositionen. När fången Travis (Brody) ifrågarsätter han överdrivna metoder, sätts en spiral av sadism, våld och vansinne igång. Frågan är hur långt det får gå innan experimentet avbryts...

Avskrivet från baksidan då. Fick typ panik av den ett tag men den är värd att se!


Nathalie & Lina

I onsdags tog jag med kameran och min hemgjorda reflexskärm och vandrade ut för att möta upp Nathalie och Lina. Min första plan funkade inte men jag tycker att det gick helt okej ändå. Efter ca 1h med frusna händer hade jag ett antal bilder med mig hem och så var det bara att sätta igång och småfixa lite i photoshop och här är resultatet, vad tycks?

Kram Emma
RSS 2.0